dijous, de novembre 02, 2006

Diari de Hawaii: 18 d'octubre

Avui tenim tres objectius:

Fer snorkel a Hanauma Bay Visitar una replica d'un temple japonès Anar fins a la North Shore i veure les famoses mega-onades on els surfers demostren que tenen el que s'ha de tenir (una taula, habilitat i cap sentit del perill ni de l'auto conservació)

Hanauma Bay és una cala preciosa que té unes aigües súper tranquil·les on es poden admirar tot tipus de vida marina, coralls preciosos, peixos de tots els tipus i colors i si tens sort fins i tot alguna tortuga marina....... o sigui tot el que ja hem vist en diferents cales concentrat en una de sola.

La Hanauma Bay és una reserva natural, i s'ha de pagar cinc dòlars per cap per entrar-hi, i abans de poder baixar a la platja, s'ha de veure un vídeo un t'alliçonen sobre el que has de fer per no destorbar la flora i la fauna....total que si ho arribem a saber hi hagués anat Rita.... amb la de "free" cales que hi ha per Oahu.....

De totes formes s'ha de reconèixer que els cinc dòlars estan ben pagats, ja que a part del espectacle natural tens tota una sèrie d’instal·lacions que et fan la vida més còmoda: serveis, "canviaderos", dutxes, guardacostes, etc...

La segona missió ha costat una miqueta més ja que sembla que els temples s'amaguin de nosaltres.... ens ha costat un ou trobar el puto temple fins i tot amb el GPS. Però aquest cop no se’ns ha escapat i l'hem trobat (es nota que ja hem "caçat" temples japonesos abans eh?).

El temple Byodo-in és una replica a escala d'un temple que es troba al Japó, i té com a particularitat que no es va utilitzar cap clau per construir-lo.... de fet em sembla que nosaltres vàrem visitar l'original (almenys em sona haver visitat també un temple sense claus).

Per uns moments ha estat com si estiguéssim una altra vegada al Japó (que tiempos aquellos...)

Finalment ha arribat la que per a mi era la etapa reina del dia: la North Shore.

No us podeu imaginar la magnitud de les onades que hem vist. Són brutalment grans, els surfistes semblen pitufos en comparació. Solament les onades que arriben a la costa ja són d'espant.... i són les més petites....

El mar és salvatge a la North Shore, les onades no donen treva i fins i tot s'estavellen les unes contra les altres com si lluitessin per veure quina és més potent.... aquest oceà et fa sentir petit i impotent solament observant-lo des de terra, o sigui que imagineu-vos havent-lo de navegar....glups!

Un cop acabades les tres missions amb èxit (com no podia ser d'una altra manera) hem tornat a Honolulu on hem sopat en un restaurant familiar japonès on hem pogut degustar plats que no havíem menjat ni al Japó.

Per acabar la vetllada i despedir amb tots els honors les vacances (demà ja tornem cap a la vella Europa) he anat a fer unes birres i hem arreglat el món (almenys la part que ens afecta directament a nosaltres....per arreglar les altres parts ens cal bastant més que unes birretes...).