dimarts, d’octubre 10, 2006

Diari de Hawaii: 9 d'octubre

Ahir a la nit quan varem arribar a Oahu solament voliem una cosa: DORMIR, així que com suposo que comprendreu no hi huarà cap relat de l'etapa San Francisco a Oahu.

Avui marxem cap a la "Big Island", així que després d'un mini-mini-mini esmorzar a l'hotel hem anat a comprar els bitllets d'avió per anar-hi i de passada llogar un cotxe per moure'ns. Quan la noieta que ens venia els bitllets d'avió ens ha demanat on ens allotjavem s'ha sorprés tant de la nostra resposta que ens ha preguntat si erem cientifics. Tot i que amb el posat tant intelectual que tenim tots tres no és extrany que ens confonguin per ment privilegiades, resulta que aquesta vegada el que ha passat és que el lloc on passarem les dues primeres nits és molt apartat que té un observatori de no-sé-quines-ósties i normalment hi van a "viure" científics que el visiten.

Després d'un esmorzar com déu mana a l'aeroport (hamburgueses pel David i l'Eli i chicken sandwinch per a mi) hem arribat a Hawaii.

Per anar fins a la casa que hem llogat, hem agafat la "ruta panoramica" de la costa, i hem quedat corpresos i esmaperduts per les vistes i per l'exuberància, frondositat i varietat de la vegetació; ha estat un espectacles impressionant i SENSE SORTIR DE LA CARRETERA!!!!!!!

A la costa hi desemboquen numerosos riuets, i cada vegada que passavem per sobre un dels numerosos ponts que els creuen ens quedavem bocavadats pel que veiem: cascades, formacions rocoses, etc...realment les paraules no fan justicia al que hem vist ....bé almenys les meves paraules, suposo que algú que sapiga escriure podria transmetre-hos la bellesa del paratges que hem vist, però aquest tipus de gent habitualment es tanquen a casa per passar-se el dia escribint en comptes de viatjar.

La casa està en un paratge preciós molt proper a un parc natural. Estem a sobre d’un acantilat i des de la terrassa podem veure el mar!!! Malauradament res no és perfecte i la casa no té aire acondiconat.....jo he patit un shock traumàtic en el que solament feia que repetir "una altra vegada sense aire, una altra vegada sense aire" (l'Enric ja sap del que parlo) l'Eli i el David m'han tret del shock (i sense haver de recòrrer a la violència ni a les drogues) i m'han fet veure que la brisa que ens arriba del mar refresca bastant l'ambient.

Quan he intentat baixar amb el cotxe a un platja brutal que tenim al costat de la casa ens han advertit que si no baixavem amb un 4x4 probablement no podriem tornar a pujar però que no patissim que aprop hi ha un servei de grues que ens treuria del apuro en cas de que fossim tant animals de intentar-ho amb el nostre cotxe…..així que després de pensar-ho fredament (ja sé que sembla mentida però a vegades pensem) hem fet la única cosa que podiem fer…… tornar a l’aeroport i canviar el cotxe de lloguer per un 4x4!!!!!!

En aquest puto país estan ben bojos, el seu nivell de paranoia és impressionant. Us creureu que quan hem anat a tornar el cotxe per agafar el 4x4 ens han inspeccionat el maletero? No fo cas que portessim un cadaver d’extraperlo o une quantes bombes cassolanes….. Ja se el que direu….”es que feu una cara de terroristes psicopates que pa’que” però és que inspeccionen tots el maleteros de tots el cotxes de lloguer que es retornen….. segur que Bin Laden i els seu amiguets utilitzaran cotxes de lloguer pel seu prxim 11-S……

Ja que hem tornat a l’aeroport hem decidit anar a veure la ciutat (per dir-li d’alguna forma) de Hilo. Hilo és un lloc petitet i bastant cuco, però una mica mort….sobretot a partir de les sis de la tarda.

Després de sopar hem arribat a casa i hem tornat a caure rendits.

Avui hem descobert una cosa curiosa: els nostres cervells necessiten activitat física per treballar. Quan estem molta estona sense fer res (per exemple al cotxe anant d’un lloc a un altre) ens atontem i comencem a patir cansament, jet-lag etc…. En canvi a la que ens movem els nostre cervells es reactiven i tornem a fer i dir bestieses sense parar (o sigui que tornem al nostre estat normal de tonteria). Les nostres ments científiqes estan analitzant el problema i quen tinguem una teoria desenvolupada us la farem saber…. De moment creiem que tot està relacionat amb la circulació de la sang quan estem en repòs, però encara no tenim una teoria definitiva….más información en el proximo boletín……o no Ah sí per cert, a a la casa tenim dues coses: serenalles (esperem poder fer-lis alguna foto per al Jusep) i internet inalmbrica!!!!

Això si que és un país civilitzat i el demés són tonteries (no tindras aire acondicionat, però almenys et pot baixar porno…..).