dilluns, de setembre 19, 2005

Diari de las Vegas: 17 de setembre

Avui toca un dels plats forts del viatge....el parc de YELLOWSTONE!!!!

El parc és immens i tot i que tindrem més de nou hores per visitar-lo hem hagut de prioritzar que volem veure perquè no tindrem temps per veure-ho tot.

El dia no ha començat gaire bé perquè plovia i no ha millorat al arribar al parc ja que ha començat a nevar!!! Té collons que quatre andorrans hagin d'anar a buscar la primera nevada de l'any als USA.....afortunadament a mesura que avançava el dia el temps ha anat millorant i les últimes dues hores hem tingut solete i tot (això sí amb solete o sense fotia un fred que pelava).

El parc és una explosió d’exuberància i varietat tant de flora com de fauna. Té de tot, ossos, llops, bisonts, cérvols, tota mena de vegetació, llacs, rius i fins i tot té multitud de zones amb aigües termals amb geisers i basses d'aigües sulfuroses grans i petits.

El primer impacte del dia ha estat veure un bisont a menys d'un metre de distància. Ha estat un xoc brutal, és un animal tant diferent del que estem acostumats que quasi no sembla que sigui de veritat.

Una altra de les atraccions principals del parc és les zones amb activitat geotermal. El par està farcit de llocs on es pot trobar llacunes d'aigües termals, "xemeneies" geotermiques i geisers que expulsen aigua bullint des de les profunditats de la terra. El més espectacular és el geiser que anomenen "Old Faithful" que dispara un xorro d'aigua a una alçada impressionant.

En l'apartat d'animals, a part dels bisonts hem pogut observar de molt a prop a cérvols i esquirols. La nostra il·lusió era poder avistar un os grizzlie o un os negre americà, però no hi hagut sort....que hi farem, la pròxima vegada provarem de recobrir el cotxe de mel a veure si així pica algun.....

Yellowstone també està farcit de llacs i cascades a quina més espectacular. A nosaltres la que més ens ha impactat és la Lower Fall que a més de ser una gran cascada es troba en un lloc espectacular, un Canyon súper abrupte que a més és de color groc i que és el que dona nom al parc Yellowstone = pedra groga (suposem que el color és degut a el sofre de l'activitat termal).

En definitiva que solament Yellowstone es mereixeria una setmana sencera per gaudir-lo i visitar-lo a fondo, o sigui que potser hi haurem de tornar d'aquí uns anys per treure'ns l'espina.

Aquest viatge s'està convertint en una successió d'experiències memorables, espero que no agafem una "sobredosi" que ens faci deixar d'apreciar llocs amb menys "cinemascope" per dir-ho d'alguna forma.

Canviant de tema, en aquest país trobes connexió a internet wireless gratis a tot arreu, la qual cosa és d'agrair ja que va de conya per poder comunicar-se amb els amics i la família i per estar al dia del que ens interessa a cadascú. El David i jo estem súper enganxats al WiFi, fins al extrem que ja busquem els hotels i els llocs per anar a menjar en funció de si tenen WiFi gratis o no, avui per exemple estàvem esmorzant i navegant per internet al mateix temps. A veure si a Europa aprenen i s'apliquen el cuento, si no hi ha WiFi no hi ha client.