dilluns, de juny 27, 2011

Amsterdam 2011: 26 de juny

Primer dia sencer a Amsterdam!

Abans de que comenci a explicar-vos com ha anat avui, deixeu-me que us expliqui algo que ahir amb el cansament em vaig oblidar....

Ahir quan vàrem pujar al metro per anar a fer la primera presa de contacte amb la ciutat, vam coincidir amb un grup de joves que semblava que anaven de marxa (anaven tots pulidets i perfumadets....de fet anaven tant perfumats que quan entraves al vagó en comptes de olor a "humanitat" semblava que estiguessis a dins de la perfumeria Júlia) i vàrem tenir la brillant idea de baixar a la mateixa parada que ells i seguir-los amb un "vuelo indiferente" per trobar el lloc de marxa de la ciutat.

Un pla perfecte no? JA!

Baixem a la mateixa parada que els joves, els seguim fins a la sortida intentant que no es noti, i quan ja ens fregavem les mans pensant en lo bé que anava tot i lo llestos que erem, els putos cios es paren a fora de l'estació (enmig de la pluja) i comencen a discutir la jugada...en holandés es clar.....evidentment els tres "viejos" no ens podiem quedar per allà pululant, així que sin prisa pero sin pausa anem tirant cap a una direcció qualsevol confiant que es decidiran aviat cap a on anar i els podrem seguir....però jo no se com s'ho van fer però a la que els vàrem perdre de vista un segon van desapariexer....millor que un ninja!

Total que el pla s'en va anar en orris i vàrem haver de confiar en la foça per anar cap al centre.

Avui no ens ha calgut cap martingala d'aquest estil ja que teniem un pla clar i concret, com que es diumenge i quasi tot està tancat, avui ens dedicarem a passejar amb calma i veure una mica la ciutat en plan tranquil.

Evidentment hem acabat fent la caminata del infinito (devem ser alergics als transports públics) i ens hem patejat bona part del centre de la ciutat sense quasi cap parada tècnica.

Hem anat fins a la esglesia de Sant Nicolàs que resulta que fa misses en castellà (no es que ens hagi agafat un fervor religiós de cop i volta, peró la esglesis es xula i ens ha picat la curiositat), però no hi hem pogut entrar perqué no deixaven entrar els turistes fins al cap de una hora, aixó sí l'edifici per fora mola.

Hem seguit caminant fins al palau reial que també és l'ajuntament i evidentment també estava tancat....almenys a la plaça del devant hem vist alguns artitstes callejeros que eren curiosos....

Hem continuat fins a la plaça Dam (res a veure amb la cervesa) i hem decidit que aniriem caminant tot xino xano cap al Hard Rock Cafe per dinar (podriem haver agafat un tranvia, però som massoquistes).

Pel cami hem visitat un parc la mar de xulo que ens ha recordat (salvant les distàncies) al Central Park i hem escoltat el final d'una funció de òpera amb dos tenors i una soprano alemanys.

A mi l'actuació m'ha deixat bastant grogui....però em sembla que ha sigut més per la mini insolació que he pillat que no pas per la meva sensibilitat musical.....

Finalment després de donar unes voltes pel parc internant-nos entre la "maleza", hem arribat al Hard Rock i hem fet el dinar de los campeones.

Sortint del restaurant ens hem quedat hipnotitzats veient a uns paios que jugaven una partida de escacs gegants. Ha estat interessant, tot i hem vist confirmat que no tenim ni puta idea de escacs, no encertavem ni un moviment dels que feien el jugadors...i tampoc enteniem perqué feien un moviment i no el que nosaltres pensavem que havien de fer......això sí, és divertit veure com la gent del públic no s'estava de donar consells als jugadors i criticar-los quan feien algo que no els hi agradava....tothom és un expert....des de la barrera es clar

Després d'aquest moment intelectualoide, hem decidit anar a llogat un bote i navegar una estoneta pels canals pel nostre compte, però camí del lloguer de botes hem vist el museu de la Heineken i ens hi hem fotut.

La veritat és que ha estat una experiència divertida, ho tenen molt ben montat i tens moltes oportunitats de fer el canelo....i es clar si es pot fer el canelo nosaltres som feliços!

Hem vist una mini peli, hem jugat al DJ Hero (per cert el David ha fallat més que una escopeta de fira....sort que la Elisabeth l'ha ajudat i li ha arreglat una mica el resultat... tot i que ell diu que la culpa era dels botons que no anaven bé), hem fet unes partidetes al futbolín ...per cert la Elisabeth és una golejadora de tomo y lomo i per no abusar cada vegada que marcava un gol es canviava d'equip...també s'ha de destacar el gran sentit del "fair play" del David que quan li tocava treure a ell ho feia des del punt de penal....... de l'equip contrari !!!

Com no podia ser de una altra manera ens hem fotut dues cerveses i mitja, i no n'han caigut més per dues raons, la primera que el David i la Elisabeth han trobat que la Heineken és una cervesa "regular" (o sigui fluixeta) i la segona raó es que no ens han volgut servir més cerveses que les que et donen gratis amb la entrada....sinó potser haguessim begut més .....més que res per acabar de confirmar que realment es tracta d'una cervesa regular ....tot sigui per la ciència.....

Jo no se si ha estat per culpa de les cerveses o que, però hem fet més voltes que uns tontos per trobar el puto lloguer de botes....la veritat és que estava poc senyalitzat, però ha sigut desesperant...especialment quan hem trobat el lloc i resulta que haviem passat per devant com a mínim tres vegades sense veure'l.....si es que sembla que ho fem expressament per caminar més de compte......

Finalment hem pogut navegar una horeta i pico pel canals. Us recomano que ho feu, és una forma divertida i diferent de veure la ciutat....això sí, si podeu pilleu-vos unes birretes i uns snacks i així l'experiència serà perfecta.

Després de la navegada ens ha agafat el baixon i hem anat a l'hotel sense sopar ni res, la Elisabeth i jo hem agafat un petit tentempié pel camí (el David no ha volgut menjar res perqué encara es sentia culpable dels excessos de Hard Rock) i cap a jeure.

Demà si el temps acompanya anirem a visitar el poble de Haarlem que està aprop.