dimecres, d’abril 13, 2005

Peter Pan

Els sis volums que formen aquest còmic expliquen l’historia de l’origen de Peter Pan i com va arribar a convertir-se en el personatge que tots coneixem (ja sigui per haver vist la pel·lícula de Disney o per haver llegit el llibre de James M. Barrie).

L’historia –tot i ser evidentment una fantasia- fuig del tòpic edulcorat de la factoria Disney i ens presenta una època victoriana molt realista en la que els nens són maltractats i abusats (sobretot els de les classes socials menys afavorides).

Peter se’ns presenta com un noi amb una imaginació desbordant la qual utilitza per crear fantasies que li fan la vida més suportable a ell i als seus amics. Ens trobem un nen que degut als maltractaments físics i –sobretot- psicològics als que el sotmet la seva mare, té seriosos problemes d’acceptació del món dels adults. També descobrim una vessant egoista del personatge que tot i que es pot intuir en l’obra original de Barrie es desenvolupada magistralment per l’autor del còmic.

En aquesta historia també s’aprofundeix en els personatges de Campanilla i del capità Garfio. Assistim als seus primers encontres i se’ns explica el perquè de les seves relacions respectives amb Peter. L’autor ens mostra vessants desconegudes d’aquests personatges des d’una mirada un tant obscura dels mateixos.
Així doncs veiem com es va forjant la peculiar relació entre Peter i Campanilla, el naixement de l’enemistat entre Peter i Garfio i fins i tot els orígens de l’obsessió del cocodril per la carn de capità.

Així mateix l’autor no solament aprofita els personatges creats per James M. Barrie sinó que crea tota una galeria de personatges totalment nova en al que cal destacar els habitants “mitològics” de Nunca Jamás.

En resum una molt bona historia amb un dibuix excel·lent a la que solament -sempre segons la meva opinió- se li pot posar un “però”, la resolució de l’historia acaba sent massa fosca per al meu gust. Durant els cinc primers volums Loisel aconsegueix un equilibri quasi perfecte entre la cruesa i la fantasia, però en el darrer volum crec que força massa la part crua i fosca de l’historia (i en concret la d’un personatge que no diré quin es per no xafar res als que vulgueu llegir el còmic) fins al extrem –sempre segons la meva opinió- de trair l’esperit de la obra de Barrie.

De totes formes és un còmic més que recomanable que pot agradar a un ampli espectre de lectors i que és ideal per iniciar a un adult als còmics.

Peter Pan
Régis Loisel
6 volums
Editorial Glenat

1 Comments:

At 29 d’abril, 2005 10:48, Anonymous Anònim said...

Man-L,
Fa anys vaig llegir el primer num. a CIMOC i desprès he comprat els albums restants però els tinc a la gran pila de pendents tot i que estan força adalt. Has conseguit fer-me entrar ganes de llegir-los.

Grans recomanacions:

Miss, Better Living Through Crime

Thousand Faces

Molt originals, fruit de la col·laboració DC-Humanoids, genial.

L'altre Manel

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home